Posted on Leave a comment

12283062_1187411087954402_612618255_n

Nu på söndag den 12 Mars gästar Robert Haglund & Svante Thuresson Bingolotto för att framföra den gemensamma duetten ”Ain´t no love in the heart of the city”. Det blir första gången som detta duettpar sjunger live tillsammans. Låten är tagen ifrån Roberts soloalbum ”I wanna be somebody”. Medverkar gör även basisten Magnus Rose´n (Ex. Hammarfall) Programmet sänds i TV4 18:00-20:00.

You give love a bad name.

Posted on Leave a comment

_mli5772

You give love a bad name, en av Bon Jovis stora 80-tals hits är den låt som får mig att känna nostalgi. Jag var ett stort fan till den gruppen på den tiden då det begav sig och att välja en låt ur alla deras klassiker var inte det lättaste, men så kom jag fram till Bad name och plötsligt föll alla bitar på plats, sökte efter en låt jag kunde stuva om till något som kändes lite 30-tal aktigt och det gjorde just denna. Om Jon hade skrivit låtar på 30-talet hade det kanske låtit såhär?:) Trumpetaren Mikael Renliden gör ett superbra jobb här, han levererar alltid med hög klass varje gång han låter trumpeten ljuda.  Den här låten skulle jag verkligen vilja lira live med ett storband nångång, svänger på så gött. 🙂

Ace of Spades.

Posted on Leave a comment

lemmyred

Ace of spades är en låt som delar upp lyssnarskaran i två läger, dom som älskar den och dom som undrar vad hände här?:) Min tanke var att hitta ett arrangemang som inte lät riktigt som de andra, som stack ute lite från övriga materialet, den här versionen doftar lite mer Brian Setzer än traditionell jazz och det är också tanken. Även här var jag lite nojig över hur den skulle tas emot av Motörhead fansen, skulle man bli jagad med högaffel?:) Än så länge har dock den delen av lyssnarskaran gjort tummen upp vilket naturligtvis känns gött. Jag började att lyssna på Motörhead ganska sent, det är nog bara en fem år sen. Men bättre sent än aldrig och Lemmys musik är perfekt att ta med ut i joggingspåret den får mig att ta i lite extra. Att jag valde klassikern ”Ace of spades” var ganska given, vem känner inte till den samt att det är en otroligt skön låt. I min version gör Erik Mjörnell (enligt mitt tycke) sitt bästa gitarrsolo på plattan, sjukt energiskt och svängigt.

Holy Diver.

Posted on Leave a comment

_mli1247_1

Foto: Mattias Lindh.

Holy Diver är en av de mest klassiska rocklåtar som tillverkades under 80-talet, originalet som sjöngs av Ronnie James Dio är nästan så heligt att vissa nästan blir lite stötta när de får höra att man gjort en nytolkning på den och dessutom i en ny musikgenre. Men jag gör som jag hittills gjort, gör det jag tycker om och med denna versionen vet jag att många som av någon oförklarlig anledning inte hittat DIO´s musik nu snokar igenom hans digra låtskatt, med andra ord så bidrar jag till att DIO får nya lyssnare, kan det bli bättre:)

Detta arrangemang är dock inte jag som gjort men jag tycker att det blev bra ändå;) min kollega Erik Mjörnell gör ett fantastiskt bra jobb här och Tommy Denanders smakfulla gitarr förädlar låten mycket. Självklart ska en platta som denna ha med några ultra klassiker annars tappar det lite av tyngden i det hela så därför är just ”Holy Diver” med. För min egen del lyssnade jag mest på Ronnie när han sjöng i Rainbow, hans pipa har alltid varit magisk och hans musik kommer leva för evigt ”Long live rock n roll”.

The Price.

Posted on Leave a comment

kee-acoustic

The Price är en sång som följt med mig sen ung tonåring. Låten som i sitt original levererades av Twisted Sister var den första låt som tilltalade mig på en mer emotionell nivå och den har kommit att betyda mycket under hela min uppväxt, en sång man återvänder till då och då, samlar kraft och kör vidare. Mitt arrangemang skiljer sig mycket ifrån originalet och den gästas av supergitarristen Kee Marcello som bevisar ännu en gång att han tillhör den absoluta världsklassen som gitarrist, han är helt enkelt tokgrym. Kee var även han en förebild under min uppväxt då jag lyssnade mycket på Europe, dessutom är han även en himla kul kille, han har alltid nån kul historia att berätta:) Detta är den lugnaste låten på plattan och är enligt mitt tycke en av de låtar som blev bäst på skivan, gillar även min egen sånginsats här. Om man lyssnar noga hör man att Kee lagt in riffet till ”While my guitar gently weeps” med Beatles i låten andra vers, genialiskt 🙂

Don´t believe a word.

Posted on Leave a comment

89_original-jpg

Don’t believe a word är en av mina stora favoriter på plattan som dessutom gästas av Tony Harnell och Bruce Kulick. Tänk er att få lyxen att ha TVÅ tonårsidoler med på samma låt!:) När jag började kika på vilken Thin Lizzy låt jag skulle ta mig ann var inte Don´t believe det första valet och jag var lite skeptisk till om jag hade valt rätt låt men vartefter den utvecklades så kände jag att detta kommer bli riktigt bra. Att arbeta med Tony var riktigt spännande, han fick jobba lite med den då det inte riktigt är hans tonart tenor som han är. När jag sen en sen kväll skulle lyssna på den sångfil han skickat var det ståpäls hela vägen, jisses vilken sångare han är, helt sjukt! Såhär i efterhand tycker jag att det blev en kul kombination med min baryton röst kontra hans lite bluesiga tenor röst. Kulick levererar verkligen på detta spår, han är så grym på gura och spelar så smakfullt, just den här låten känns som ett perfekt möte mellan jazz och rock. Kul också att min gamla kollega Andreas Passmark från Royal Hunt är med och lirar kontrabas, en grym musiker som jag tyvärr träffar alldeles för sällan. Den här låten skulle jag verkligen vilja göra en video på men hur det ska gå till vet jag inte än:)

bruce_pub2012

Spår 2. Enter Sandman.

Posted on Leave a comment

robbk

Spår nummer två har en liten speciell berättelse, det var nämligen den låten som Bruce fastnade för först och ville göra. Det blev också början på en bekantskap som varar än idag, minns tydligt den dagen då jag till min förvåning fått svar ifrån BK och fullkomligt studsade omkring i vardagsrummet på kungsholmen som vi bodde på under den tiden. Under den intensiva period av mail korrespondens och lursamtal blev det tillslut hela tre spår som BK medverkar på denna skiva men mer om de andra lite senare. För många är Enter Sandman monumental och en låt som man inte rör, jag säger en bra låt kan beklädas i olika kostymer, om man gör på rätt sätt och förädlar den klassiker man tar sig ann så tycker jag att olika cover versioner bidrar till att målgrupper som vanligtvis inte lyssnar på original artisten/gruppen får upp ögon och öron för dom. I min version av metallica klassikern försökte jag skapa något som drog lite lite åt Eva Cassidy, om vi lyckades får var o en avgöra själv, bra blev det iallafall tycker jag och BK gör ett ruskigt bra akustiskt solo här, dessutom behöll vi delar av huvudriffet fast i denna version då med acke gura.

Ain´t no love in the heart of the city.

Posted on Leave a comment

robsvante1024

Öppningsspåret på ”I wanna be somebody” plattan är ”Ain´t no love in the heart of the city” en låt som kanske mest är känd av Whitesnake även om de också gjorde en cover på Bobby Bland sköna original. Min förhoppning och dröm var att någon gång få till en duett tillsammans med den levande legenden Svante Thuresson, något som nästan kändes omöjligt då jag inte kände personen i fråga. Så vad gör man när man inte känner nån som man vill känna, man ringer upp personen i fråga och presenterar sig. 1,5 år senare stod vi i studion tillsammans och en efterlängtad dröm gick äntligen i uppfyllelse. Den tiden jag tillbringat i studio med Svante kommer vara minnen för livet, att vi dessutom nu ses och fikar med jämna mellanrum tycker jag otroligt mysigt, trevligare människa får man leta efter, vilken tur att jag vågade ringa det där telefonsamtalet. Dreams come true!

 

 

Äntligen är den här:)

Posted on Leave a comment

FullSizeRender-51

Hallå goingar!

Nu har den äntligen landat, projektet är i hamn, känns nästan lite overkligt!:) Ni som följt mig under ett gäng år vet hur jag slitigt med detta och hur många gånger jag varit nära att lägga projektet i sank. Hur som helst, tack vare nära och kära har jag hållt huvudet över ytan och mot alla odds övervunnit alla hinder som dykt upp längst vägen, en riktig arbetsseger:) Albumet finns nu att inhandla via min webbshop, den kommer sen att släppas world wide den 19augusti om det blir en releasefest och var den kommer hållas meddelas här lite längre fram. Beställningar görs på: http://roberthaglund.tictail.com

 

 

Imorgon rullar dom:)

Posted on Leave a comment

cd-press

Hej goingar!

Nu är det nära! plattan åker från tryckeriet i Tyskland imorgon (Torsdag) och väntas vara framme om nån dag eller två, antagligen dyker de upp i början av nästa vecka. Känns nästan lite konstigt att jag lyckades knopa ihop en skiva tillslut med alla hinder till trots. Jag vet att jag tjatat om denna platta många gånger men det betyder mycket för mig att sätta en ny produkt på kartan, nåt som bevisar att man faktiskt gör något mer än spelar live. I en tid då färre människor köper skivor hoppas jag och tror att denna skiva ändå ska nå ut till många ägare då den är lite speciell med många unika artistmöten i många olika musiktolkningar. Om du inte redan gjort en beställning så gör det redan idag via: http://roberthaglund.tictail.com

Snart är jag i mål:)